Aamulla enää -20. Eilen mittari näytti -32, kun menin käynnistämään autoa. En käytä lohkolämmitintä, koska se kuluttaa aivan järjettömästi sähköä. Jos auto ei käynnisty, niin sitten se jää siihen ja oravanpyöräyhteiskunta saa luvan odottaa ja sopeutua luonnonvoimiin. Minulta on kysytty, miten olemme tarjentuneet hirsitorpassamme. Hyvin ollaan tarjennuttu. Aamuisin on ollut +14-+17 sisämittarissa ja eihän siinä muuta kuin vaatetta vaan lisää päälle. On aivan järjetöntä yrittää saada lämpötila kesäolosuhteiksi keskellä talvea. Siinä taitaa olla mukavuudenhalun huippu meidän yhteiskunnassamme. Kaikki luonnollinen halutaan poistaa häiritsevänä tekijänä. Tekniikan pitäisi hoitaa kaikki ihmisen puolesta ja kaiken pitäisi mennä kuin vettä vaan. Pesään ja takkaan tuli, niin kyllä sisäilmakin lämpiää lähemmäs +20 astetta ja se riittää.

Katsoin eilen ohjelmaa Itse asiassa kuultuna ja siinä haastateltiin Pentti Linkolaa. Olen pitkälti samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että kaikki on mennyt vikaan jo kivikirveen keksimisessä. Myös se, että ihminen yrittää koko ajan ja kaikessa päästä helpommalla, vaikka järkikin sanoo, että käy päinvastoin. Ihminen haluaisi valjastaa tekniikan hoitamaan kaiken ja ihminen ikään kuin vain nauttisi siitä, että pääsee keskittymään olennaiseen. Eihän tämä pidä paikkaansa. Ihmiset ympäri maailman noudattavat sokeina tällaista ajattelua ja sitten ollaan ihmeissään ja etsitään syyllisiä ja selityksiä, kun homma ei menekään niin kuin ihminen on suunnitellut ja halunnut. Uskon siihen, että olemme tulossa nykyisen kaltaisen yhteiskunnan tien päähän ja ainoa vaihtoehto selviytymiselle on ottaa askelia taaksepäin.

Uudenvuodenaattona meille suurella maukunalla meille rakettiterrorismia pakoon juossut kissa majailee edelleen torppamme jossakin kolossa. Se huusi niin surkeana, eikä lähtenyt pois, että oli pakko antaa ruokaa. Yleensähän vieraita kissoja ei saisi ruokkia, mutta kissa oli selvästi pelästynyt ja nälissään. Kovan pakkasen takia ulkopaistiakaan ei ole saatavilla, joten ihmisen kuuluu välittää eläimistä ja erityisesti, jos kyseessä on taas jälleen kerran jonkun empatiakyvyttömän jälkeensä jättämä kesäkissa. Mutta mieluummin hoivaan ihmisen hylkäämää eläintä kuin mukavuudenhaluista ja luonnosta välinpitämätöntä ihmistä. Kuulostan radikaalilta, mutta en voi sille mitään, että jostain syystä elämä on opettanut, että ihminen on kaiken pahan alku ja juuri ja voin sanoa, että itseänikin harmittaa ja hävettää olla ihminen. Olen kantanut vastuuni ympäristöstä ja luonnosta todella vastuuttomasti ja itsekkäästi. Tosin nyt yritän korjata virheitäni ja yritän hyödyntää luontoa vain siltä osin kuin on tarpeen. En osta uusia vaatteita ja voi, kun saisi ensi kesän juures- ja vihannessadon sellaiseen kuosiin, että voisi olla suurimmalta osin omavarainen ruuan suhteen. Ja, vielä kun pääsisi eroon kahdesta ns. vihollisesta pankista ja sähkölaitoksista, niin hyvä. Pankista en pääse eroon, koska meidät on tehty siitä riippuvaisiksi,mutta sähkölaitoksista on mahdollisuus irrottautua. Toivottavasti tämä tapahtuisi pian.

Koulutkin alkoivat taas ja kuskasin tyttären kouluun saakka. Onneksi minun ei tarvitse enää käydä koulua, koska en usko pätkääkään koulujärjestelmäämme. Siellä opetettavat aineet eivät hyödytä ketään, koska koulu tähtää pelkästään maallisen hyvän perässä juoksemisen opettamiseen. Se on kupla, joka puhkeaa jonakin päivänä. Sen sijaan tulisi opettaa ympäristön arvostamista ja kunnioittamista ja hyödyntämistä oikealla tavalla niin, että pärjää itsenäisesti, eikä ole riippuvainen kenestäkään. Mitä enemmän kouluissa opetetaan niitä asioita, jotka liittyvät oravanpyörän pyörittämiseen eli rahan ja vallan sekä itsekkyyden ahneuteen, sitä sivistymättömimmiksi me ihmiset tulemme.

Vaikka on ollut kovat pakkaset, on tullut kunnon hiki päälle, kun olen siivonnut riihtä edellisten asukkaiden polttoon kelpaamattomista puujätteistä. Näiden jätteiden seasta löytyy sitten koivuklapia ja muuta polttopuuta. Pikkuhiljaa omat suunnitelmat etenevät ja odotan kevättä, koska silloin voi olla pidempään touhuamassa ulkona.