Kesä tuli, kesä meni. Miten kummassa? No, opiskelut kestivät kesäkuun loppuun saakka ja kunnialla sain kasvihuone- ja asiakaspalvelunäytön sekä englanninkielisen palvelun puutarhamyymälässä suoritettua. Tosin haasteellista oli ja tiukka aikataulu.

Niin kiire on ollut, että en ole ehtinyt tänne piipahtaa. Loppukevään ja kesän tein pihatöitä asiakkaille ja opiskelin. Elokuusta lähtien olen ollut työssäoppimassa eräällä arboretumilla, jossa on myös taimitarhamyymälä. Voisin todeta näin, että olen nauttinut täysin siemauksin syksyn opinnoista. Saan hoitaa puuvartisia kasveja ja kohta alan opiskella yrttien tuottamista sekä jatkojalostusta. Oma pihani on täydentynyt aika monella marjapensaalla, kun sain ohjaajaltani myynnistä poistetut ylimääräiset kasvit kotiin. Nyt kasvatan siis kahta eri lajia mustaherukkaa, marja-aroniaa, marjasinikuusamaa, tyrniä, valkoherukkaa ja punaherukkaa. Lisäksi hommasin kiinanlaikkuköynnöksen alias minikiiwin, jonka satoa odotan innolla.

Kävin kylässä kesämökkinaapurilla ja ihastuin heidän sisustustyyliinsä. He tekevät myös pidemmän aikavälin projekteja ja heille matka on se juttu, ei valmis tuotos. Tätä yritän muistuttaa itselleni, kun syyllisyys tekemättömistä töistä iskee päälle. Sen verran olen saanut aikaiseksi, että kuistin ikkuna-aukot tukipuineen ovat valmiit. Myös ikkunat odottavat kiinnitystä. Toisaalta hyvä, etten heti tehnyt kaikkea valmiiksi, koska olisin tehnyt suuren virheen ikkunoiden asennuksessa. Kun aivoni saavuttivat suunnitelmani, huomasin, että voin laittaa ikkunat paikoilleen helpommallakin konstilla, joten...

Olen nyt ollut ilman sähköjä kohta vuoden. Hyvin olen tullut toimeen. patterit kestävät aika pitkään retkivalaisimissa ja kynttilät luovat mukavasti lämmöntuntua, mutta vain tuntua. Olen taas alkanut käyttää kaasulämmitintä, koska hormin kunnostusprojekti meni taas sivu suun siksi, että autoni teki viimeisen temppunsa keväällä ja jouduin hommaamaan toisen toimivan tilalle. Tämä vei hormiin varatut rahat. Mutta, onneksi on kaasulämmitin. Saan sillä sen verran lämpöä, että suurin piirtein sietää olla tuvassa. Kyllä se tästä. Talvi on loppujen lopuksi sen verran lyhyt, että parin kuukauden pakkaset sietää. Josko saisin keväällä hormin pelittämään. Sen verran vielä sähköstä, että kännykän ja varavirta-akun saan ladattua autossa, koulussa ja lasten luona. Televisiota en tarvitse, koska sitä varten on kännykän ruutu.

 

 

                     T%C3%A4rke%C3%A4%20ty%C3%B6v%C3%A4lineen                   IMG_20160729_094018_resized_20170711_033