Aamulla vanha ulkolämpömittari näytti -5 ja uudempi vieressä lähellä nollaa. Kuuden aikaan tiet olivat aika liukkaat ja kesärenkailla sai mennä kyllä todella varovasti. Iltapäivällä olikin sitten ihanaa, kun puutarhalla pääsi pihahommiin. Tuli kerättyä hevoskastanjan siemeniä odottamaan ensi viikon jatkotoimenpiteitä ja viime viikolla tein elämäni ensimmäisen kranssin. Olen siihen ja itseeni tyytyväinen, että ylipäätään pinna kesti moisen rupeaman. Koko päivä meni kranssia värkätessä. Toki materiaalien haku vei osan päivästä. Ihan kivaa puuhaa puutarhatöiden välillä.

 

                                          IMG_20171019_172242_resized_20171019_052

 

Tällä viikolla olen perehtynyt yrttien salaiseen maailmaan eli yrttien syystyöt puutarhalla, mikä viedään mihinkin kellariin, kasvariin tai lavalle kerroksiin odottamaan ensi kevään ensi säteitä ja innokkaita puutarhaihmisiä hakemaan kasveja puutarhoihinsa.

Oma piha on aika lailla jäänyt hoitamatta. Toki jotain olen ehtinyt istuttaa ja osan valeistutin suosiolla, kun aika ja vireystila eivät tahdo aina riittää. Jotain pitää jättää ensi vuoteenkin. Talvella onkin ihana suunnitella tulevaa puutarhaa ja tulevia istutuksia. Uutta kasvihuonettakin pitää suunnitella ja tietysti myös liiketoimintaa, josta ponnistaa puutarhurina.

 

                                            IMG_20171018_083332_resized_20171019_052

                                                   Hevoskastanjan siemeniä